Bataattilimppu

Valmista herkullinen bataattilimppu helposti kotona! Resepti sisältää ohjeet täydelliseen limppuun, joka tarjoillaan sormisuolan ja kirnuvoin kanssa. Kokeile tänään!

6 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
2 kananmunaa
400 g bataattisosetta
3 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl oliiviöljyä
2 dl kurpitsansiemeniä


1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele leipävuoka valmiiksi.

2. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot ja mausteet. Toisessa kulhossa vatkaa yhteen kananmunat, bataattisose ja 3/4 sokerista. Lisää joukkoon ohuena nauhana oliiviöljy ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos emulgoituu.

3. Lisää taikinaan varovasti puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Kun ensimmäinen puolikas on sekoittunut, lisää loput jauhot. Vältä taikinan ylivaivaamista.

4. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja tasoita pinta. Paina pintaan kurpitsansiemeniä ja ripottele päälle loput sokerista.

5. Paista limppua uunin keskitasolla noin 90 minuuttia, kääntäen vuokaa puolen tunnin välein. Leipä on valmis, kun pinta on karamellisoitunut ja taikina on kypsää.

6. Tarkista leivän kypsyys pitkällä tikulla: kun tikku pysyy puhtaana taikinan paksuimmasta kohdasta, leipä on valmis.

7. Anna leivän jäähtyä huoneenlämpöiseksi enn
en leikkaamista. Tarjoile
sormisuolan ja kirnuvoin kanssa.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
100 min
annosmäärä: 
1