Nakkireikä

Valmista the hole -leipä nopeasti ja helposti! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät pehmeä taikina ja täyteläiset nakit. Täydellinen herkku perheelle tai vieraille. Aloita leipominen jo tänään!

240 g vehnäjauhoja


2 dl maitoa


1/2 dl sokeria


25 g hiivaa


50 g kuutioitua voita


3 aitoa, kuorellista nakkia


rosmariinia


kananmunaa voiteluun

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uuninkestävä leipävuoka.

2. Sekoita vehnäjauhot, maito, sokeri ja hiiva monitoimikoneessa. Lisää voi pienissä erissä ja vaivaa taikinaa hetken koneessa. Siirrä taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan ja anna sen levätä jääkaapissa hetken ajan.

3. Aseta nakit taikinaan niin, että ne jäävät hieman näkyviin. Paina leipään myös muutama rosmariinin oksa. Voitele taikina kananmunalla ja anna sen kohota vielä 15 minuuttia.

4. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin värin ja on kypsä.

Tarjoile leipä hieman jäähtyneenä voin tai oliiviöljyn kanssa.

Valmistusaika: 45
minuuttia.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
6

Usein kysyttyä