Psyllium-leipä
Opettele valmistamaan herkullinen gluteeniton valkoviinileipä. Resepti sisältää psylliumia, mutta liikaa psylliumia ei ole ongelma – seuraa helppoja ohjeita!
3 1/2 dl gluteenitonta leipäjauhoa
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
ripaus suolaa
1 1/2 dl valkoviiniä
voisulaa voiteluun
Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja voitele pieni leipävuoka valmiiksi.
1. Siivilöi kulhoon gluteenittomat leipäjauhot, psyllium, leivinjauhot, sokeri ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Kaada valkoviini joukkoon ohuena nauhana, samalla kun sekoitat jatkuvasti. Kun taikina on muodostunut yhtenäiseksi, kaavi se leipävuokaan ja tasoita. Taikinan tulisi olla melko tahmaista, joten tasoita sitä tarvittaessa öljytyin sormin.
2. Peitä leipävuoka ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.
3. Kypsennä leipää uunin keskitasolla 20 minuuttia. Sivele leipä voisulalla ja laske uunin lämpötila 180 °C asteeseen. Jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia, kunnes leivän kuori on rapea ja sisus täysin kypsää. Tarkkaile leivän väriä ja laske uunin lämpötilaa tarvittaessa, jos pinta tummenee liikaa.
4. Ota leipä uunista ja ripottele sen päälle suolakiteitä. Anna leivän jäähtyä huoneenlämpöiseksi e
nnen tarjoilua. Tarjoile gluteeniton valkoviinileipä huoneenlämpöisenä esimerkiksi vatkatun ruskeavoin kanssa.
Valmistusaika: 25 minuut
tia Annosmäärä: 1 pieni lei
pä Erikoistyövälineet: pieni leipävuoka