Vaniljakääretorttu
Valmista herkullinen vaniljakääretorttu eli bostonhyrrä helposti kotona. Tässä yksinkertainen resepti, joka sopii juhliin ja arkeen. Kokeile nyt!
5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 keltuaista
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kg vehnäjauhoja
200 g voita
TÄYTE:
paistinkestävää aprikoosimarmeladia
vaniljasokeria ja kanelia
1. Esilämmitä uuni 200°C asteiseksi. 2. Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää keltuaiset (valkuaiset voit käyttää myöhemmin pullan tai piparkakkujen kuorruttamiseen), sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa vielä hetki. Peitä taikina liinalla ja anna sen k
ohota kaksin
kertaiseksi.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat osat ohuiksi levyiksi. Levitä taikinalevyille paistinkestävää aprikoosimarmeladia. Ripottele päälle
vaniljasokeria ja kanelia. Kääri taikinalevyt kääretortun tapaan rulliksi ja leikkaa rullat 2–3 sentin paksuisiksi paloiksi.
4. Aseta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna niiden kohota 20 minuuttia. Voitele palat keltuaisella ennen uuniin laittamista.
5. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinnat ovat kauniin vaaleanruskeat. Jos bostonhyrrät eivät ole vielä täysin kypsiä, alenna lämpötilaa ja jatka paistamista tarvittaessa.
Koristele valmiit bostonhyrrät esimerkiksi tomusokerikuorrutuksella tai tomusokerilumella. Tarjoile ne huoneenlämpöisinä.
**Valmistusaika:** 45 minuuttia **Annosmäärä:** 5 annosta