Appelsiinirahka
Valmista herkullinen appelsiinirahkahalko! Resepti sisältää yksinkertaiset ohjeet ja valmistusaika on vain 45 minuuttia. Tarjoile suklaalla koristeltuna tai suklaamoussen kera.
POHJA
6 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja
TÄYTE
2 dl kermaa
2 prk appelsiinirahkaa
½ rkl sokeria + konjakkia tai brandya maun mukaan
**Tarjoile halko joko sellaisenaan, suklaalla koristeltuna tai vaikkapa suklaamoussen kanssa!**
1. Esilämmitä uuni 225 °C asteeseen. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita erikseen kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne varovasti munavaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pin
ta lastalla. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja heti leivinpaperille ja irrota paperista varovasti, jotta taikina ei jää kiinni.
3. Vatkaa kerma ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää appelsiinirahka puolikkaittain ja vatkaa huolellisesti joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kääri "halko" leivinpaperiin ja siirrä hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.
4. Tarjoile halko joko sellaisenaan, suklaalla koristeltuna tai suklaamoussen kera!
**Valmistusaika:** 45 min
uuttia **Annosmäärä:** 1 iso rulla, noin 12 annosta