Hedelmäkakku
Tee täydellinen hedelmäkakku tällä yksinkertaisella reseptillä! Hedelmät, pähkinät ja alkoholi tuovat makuelämyksen. Paista uunissa ja nauti herkullisesta jälkiruokasta.
5 dl kuivahedelmiä
pähkinöitä
0,5 dl konjakkia, rommia tai punssia
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Voitele kaksi leipävuokaa ja ripottele niiden pohjille ja reunoille korppujauhoa.
2. Hienonna hedelmät ja pähkinät. Sekoita ne alkoholin kanssa ja anna seoksen maustua vähintään puoli tuntia tai mieluiten yli yön.
3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdokkaaksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten jokaista hyvin sekaan. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Lisää lopuksi hedelmäseos ja kaada taikina vuokaan.
4. Paista uunissa noin tunti 175 asteessa, kunnes leipä on kypsä.










