Kurpitsakeitto
Valmista herkullinen kurpitsakeitto nopeasti ja edullisesti! Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään raaka-aineita, kuten kurpitsaa, sipulia ja sulatejuustoa. Tarjoile keitto tuoreen basilikan ja paahdettujen kurpitsansiemenien kera. Valmistusaika vain 30 minuuttia!
1 myskikurpitsa tai pala keltaista kurpitsaa
1 sipuli
20 g voita
4 dl vettä
n. 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 dl kevytmaitoa
200 g sulatejuustoa
Pinnalle
basilikaa tai persiljaa
kurpitsansiemeniä
(kurpitsansiemenöljyä)
1. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja pilko kurpitsa kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota kurpitsakuutiot ja hienonnettu sipuli kattilassa rasvassa noin 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisesti sileäksi.
2. Lisää keittoon maito ja sulatejuusto. Kuumenna keitto hiljalleen, kunnes se on kuumaa ja juusto on täysin sulanut. Soseuta keitto vielä kerran, kunnes se on tasaista ja kermaista.
Annostele keitto syvälaatikoihin ja koristele tuoreella basilikalla tai persiljalla sekä paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Valuta halutessasi keiton pinnalle hieman kurpitsansiemenöljyä. Tarjoa rapean leivän kera!
Valmistusaika: 30 minuuttia Annosmäärä:
4 Hinta: noin 2€ per annos