Makkarastroganoff

Kokeile herkullista makkarastroganoffia smetanalla ja suolakurkulla. Tämä nopea resepti valmistuu 30 minuutissa ja sopii 4 annokseksi. Tarjoile perunoiden tai pastan kanssa!

500 g lenkkimakkaraa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 prk (70 g) tomaattisosetta
1 tl sokeria
1 rkl sinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 dl lihalientä
1 dl maustekurkun lientä
2 rkl vehnäjauhoja
120 g smetanaa
150 g maustekurkkuja
tuoretta persiljaa

Makkarastroganoff, jossa suolakurkku tuo pirteän sävyn.

1. Kuori makkarat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna se.

2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista makkarakuutiot. Nosta ruskistetut makkarat syrjään.

3. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla hetken aikaa. Lisää sipulien joukkoon ruskistetut makkarat, tomaattisose, mausteet, lihaliemi sekä maustekurkun liemi, johon on sekoitettu vehnäjauho. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

4. Lisää kastikkeeseen smetana ja sekoita joukkoon kuutioidut maustekurkut. Anna kastikkeen hautua vielä 5–10 minuuttia.

Ripottele valmiin kastikkeen pinnalle tuoretta persiljaa koristeeksi. Tarjoile makkarastroganoff keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai pastan kera.

Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 4

Makkarastroganoff smetana: Perinteestä nykyaikaan

Makkarastroganoff smetana juontaa juurensa klassiseen venäläiseen stroganoviin, joka tunnetaan ympäri maailman. Alkuperäinen stroganov sai alkunsa 1800-luvulla, jolloin sitä tarjoiltiin Venäjän aatelistolle. Ajan myötä ruokalaji on saanut uusia muotoja eri kulttuureissa, ja Suomessa se on kehittynyt makkarastroganoff smetana -versioksi, joka sopii täydellisesti suomalaiseen makuun.

Makkarastroganoff smetana: Helppo ja nopea resepti

Makkarastroganoff smetana on erinomainen valinta nopeaan ja helppoon arkiruokaan. Aloita pilkkomalla makkara sopivan kokoisiksi paloiksi ja paistamalla ne kullanruskeiksi pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, ja kuullota ne hetken aikaa. Sekoita joukkoon smetana, joka antaa ruoalle täyteläisen ja pehmeän maun. Mausta suolalla ja pippurilla, ja anna ruoan hautua miedolla lämmöllä. Makkarastroganoff smetana on valmis, kun kastike on saavuttanut ihanteellisen koostumuksen.

Makkarastroganoff smetana: Täyteläiset maut ja raaka-aineet

Makkarastroganoff smetana -ruoan ytimessä on laadukas makkara, joka tuo ruokaan voimakkaan ja maukkaan sävyn. Smetana tasapainottaa makua ja pehmentää kastikkeen koostumusta. Sipuli ja valkosipuli lisäävät syvyyttä, kun taas suola ja pippuri viimeistelevät maustamisen. Jos haluat lisää makuja, voit kokeilla paprikoiden tai sienten lisäämistä. Makkarastroganoff smetana on monipuolinen ruokalaji, jonka raaka-aineita voi räätälöidä omien mieltymysten mukaan.

Makkarastroganoff smetana: Ideoita tarjoiluun

Makkarastroganoff smetana sopii erityisen hyvin kuohkean perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa, sillä ne imevät itseensä kastikkeen rikkaat maut. Jos haluat vaihtelua, voit tarjoilla ruoan riisin tai pastan kera. Tuoreet yrtit, kuten persilja tai tilli, tuovat annokseen raikkautta ja väriä. Makkarastroganoff smetana on täydellinen valinta niin arki-illallisille kuin juhlavammillekin tilaisuuksille, ja se varmasti miellyttää kaikkia ruokailijoita.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4