Mantelibiscotti

Valmista täydelliset mantelibiscotit kotona! Helppo resepti, jossa yhdistyvät mantelit ja karpalot. Nauti rapeista ja kultaisista keksistä kahvin tai teen kera.

1 dl voita
2 dl hunajaa
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
2 dl kuivattuja karpaloita
2 dl hienonnettuja manteleita

Esikuumenna uuni 175 °C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

1. Aloita vatkaamalla voi sähkövatkaimella vaahdokkaaksi. Lisää joukkoon hunaja, kananmunat ja vaniljasokeri, ja vatkaa tasaiseksi. Eri astiassa sekoita yhteen vehnäjauhot, kaneli, suola, leivinjauhe ja ruokasooda.

2. Siivilöi jauheseos voi-kananmunaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää taikinaan karpalot ja hienonnetut mantelit, ja sekoita varovasti.

3. Jaa taikina kahtia ja muotoile siitä yhtenäiset pötkylät suoraan uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pötkylät ovat kullanruskeita.

4. Ota pelti uunista ja anna pötkylöiden jäähtyä 5 minuuttia. Siirrä ne leikkuulaudalle ja leikkaa noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Laske uunin lämpötila 100 °C asteeseen ja paista biscotteja vielä 20 minuuttia.

Biscotit ovat valmiita, kun ne ovat rapeita ja kultaisia. Siirrä ne ritilälle jäähtymään ja tarjoile.

Valmistusaika: 60 minuut
tia Annosmäärä: noin 24 keks
iä Erikoistyövälineet: sähkövatkain

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
12