Palsternakkakakku
Valmista herkullinen palsternakkakakku vain 45 minuutissa! Täytä kakku mascarponekermalla ja nauti täydellisestä jälkiruokareseptistä.
KAKKUPOHJA
225 g voita
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia, neilikkajauhetta ja inkiväärijauhetta
2-3 palsternakkaa
TÄYTE JA KUORRUTE
3 dl kermaa
3 dl mascarponea
1 dl vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
1 dl maitokahvia kakun kostutukseen
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele pyöreä kakkuvuoka ja leivitä se korppujauhoilla. Sulata voi kattilassa hiljalleen. Kuori palsternakka ja raasta se.
2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sulanut voi ja kuivat aineet varovasti sekoittaen. Lisää palsternakkaraaste nuolijalla varovasti sekoittaen.
3. Kaada taikina vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakku on täysin kypsä.
4. Kun kakku on uunissa, vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää täytteen aineet ja mausta tarvittaessa lisäämällä sokeria tai vaahterasiirappia.
5. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakku pitkittäin kolmeen tai kahteen osaan. Kostuta kakun reunat maitokahvilla. Täytä jokainen kerros mascarponekermalla. Säästä osa täytteestä koristeluun ja viimeistele kakku täytteellä.
Valmistusaika: 45 min