Suklaakahvikakku

Tee herkullinen suklaakahvikakku kermalla ja pekaanipähkinöillä! Resepti neljäkerroksiseen kakkuun, joka täydellistää juhlapöydän. Valmistusaika noin 2 tuntia.

POHJA
225 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl pikaespresso-kahvijauhetta
KOSTUTUKSEEN
1 ½ dl maitokahvia
2 rkl kahvilikööriä
TÄYTE
3 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl pikaespresso-kahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
150 g appelsiinimarmeladia
KORISTELUUN
200 g suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl pekaanipähkinöitä

Appelsiini tuo raikkautta tuhtiin kakkuun! Jos haluat tehdä neljäkerroksisen kakun kuten kuvassa, tuplaa resepti.

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten hyvin jokaisen munan jälkeen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, leivinjauhe ja kahvijauhe. Siivilöi ne taikinaan ja sekoita huolellisesti.

3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

4. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta kakun pohjat maitokahvin ja liköörin seoksella.

5. Sekoita täytteen aineet vatkaimella tasaiseksi tahnaksi. Levitä täyte kostutetun kakun pohjan päälle ja levitä päälle marmeladia. Aseta kakun toinen puolisko päälle ja anna kakuun jähmettyä jääkaapissa.

6. Kuumenna kerma ja rouhi suklaa. Sekoita suklaarouhe kuumaan kermaan, kunnes se on täysin sulaa. Kuorruta kakku suklaaseoksella ja koristele pekaanipähkinöillä.

Valmistusaika: noin 2 tuntia
Annosmäärä: noin 10 annosta

Perusainekset täydelliseen suklaakahvikakkuun

Täyteläinen ja mehevä suklaakahvikakku on aina suosittu valinta sekä arki- että juhlapöydässä. Tämän herkullisen leivonnaisen valmistukseen tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen: vehnäjauhoja, kaakaojauhetta, leivinjauhetta, suolaa, voita, sokeria, kananmunia, vaniljauutetta ja maitoa. Jos haluat korostaa suklaan rikasta makua, käytä tummaa suklaata, joka tekee kakusta entistä täyteläisemmän. Laadukkaat raaka-aineet ovat avainasemassa, sillä ne vaikuttavat merkittävästi lopputuloksen makuun ja rakenteeseen. Vahva kahvi tuo kakkuun syvyyttä ja korostaa suklaan aromia, joten valitse mieluummin tummapaahtoinen ja aromikas kahvi. Näillä aineksilla varmistat, että suklaakahvikakku on täydellisen mehevä ja maukas.

Helpot ohjeet suklaakahvikakun valmistukseen

Aloita suklaakahvikakun valmistus esilämmittämällä uuni 180 asteeseen. Sekoita ensin kuivat aineet – vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola – suureen kulhoon. Toisessa kulhossa vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten jokaisen jälkeen hyvin. Sekoita joukkoon vaniljauute. Yhdistä kuivat aineet voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Sulata tumma suklaa ja lisää se taikinaan yhdessä vahvan kahvin kanssa. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kääntämistä. Suklaakahvikakku on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä, jolloin sen täyteläinen maku pääsee esiin.

Vinkkejä täydellisen suklaakahvikakun valmistukseen

Onnistuneen suklaakahvikakun salaisuus piilee muutamassa yksinkertaisessa vinkissä. Älä ylivatkaa taikinaa, sillä liiallinen vatkaaminen voi tehdä kakusta tiiviin. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jotta ne sekoittuvat tasaisesti. Jos haluat tehdä kakusta vielä mehevämmän, voit lisätä taikinaan pienen määrän kermaviiliä tai jogurttia. Pähkinät tai suklaahiutaleet antavat kakulle mielenkiintoisen tekstuurin. Koristelu on myös tärkeä osa kakun valmistusta – ripottele päälle tomusokeria tai valmista helppo suklaakuorrutus, joka lisää sekä makua että näyttävyyttä. Muista, että laadukkaat ainekset ja tarkka reseptin noudattaminen ovat avainasemassa täydellisen suklaakahvikakun valmistuksessa.

Monipuolisia tarjoiluvaihtoehtoja suklaakahvikakulle

Suklaakahvikakku on erinomainen valinta monenlaisiin tilanteisiin. Perinteisesti sitä nautitaan kahvin tai teen kanssa, mutta se sopii myös täydellisesti jälkiruoaksi. Voit tarjoilla kakun yksinkertaisesti sellaisenaan tai lisätä sen kylkeen vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa, jotka tasapainottavat kakun täyteläistä makua. Tuoreet marjat, kuten vadelmat tai mansikat, tuovat annokseen raikkautta ja väriä. Suklaakahvikakku on myös loistava valinta juhlapöytään, sillä se säilyy mehevänä useamman päivän ja on helppo valmistaa etukäteen. Olipa kyseessä sitten arkipäiväinen kahvitauko tai juhlallinen tilaisuus, suklaakahvikakku on varma valinta, joka ilahduttaa kaikkia.

Kokeile myös suklaakahvikakku kerma -yhdistelmää, joka tuo annokseen uutta ulottuvuutta. Kerma pehmittää kakun täyteläistä makua ja tekee siitä entistä herkullisemman. Suklaakahvikakku on siis monipuolinen herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhliinkin.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
120 min
annosmäärä: 
10