Tattari-resepti

Kokeile tätä herkullista tattari reseptiä ja tee itse falafelpihvit! Terveellinen ja edullinen vaihtoehto, joka valmistuu nopeasti. Täydellinen ateria libanonilaisittain.

2 dl tattarijyviä + kasvisliemikuutio
170 g liotettuja kikherneitä
1/2 sitruunan mehu
1 dl vettä
1 tl tahinia
1 keltasipuli ja valkosipulinkynsi
1/2 nippua persiljaa
1/2 nippua korianteria
2 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa ja mustapippuria
ripaus kanelia tai jauhettua fenkolia
3 rkl öljyä paistamiseen

1. Huuhtele tattarijyvät huolellisesti ja kypsennä ne kasvisliemessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Siivilöi jyvät ja valuta ne hyvin.

2. Valuta ja huuhtele kikherneet perusteellisesti juoksevan veden alla. Siirrä kikherneet kulhoon, purista puolen sitruunan mehu joukkoon ja lisää vesi sekä tahini. Soseuta massasta tasainen tahna sauvasekoittimella. Jos massa on liian tiheä, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes sekoitin pystyy soseuttamaan massan tasaisesti.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna tuoreet yrtit. Sekoita keskenään tattarijyvät, soseutetut kikherneet, sipulikuutiot, yrtit, kananmunat, maissitärkkelys ja mausteet. Käytä sekoittamiseen puuhaarukkaa tai kostutettuja käsiä, kunnes taikina on tasaista. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

4. Muotoile taikinasta samankokoisia paloja, pyörittele ne käsilläsi ja painele litteiksi pihveiksi. Jos taikina tarttuu käsiin, kostuta tai öljyä kädet kevyesti. Paista falafelpihvit kuumassa pannussa runsaassa öljyssä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kultainen ja pihvit pysyvät kasassa.

Tarjoile tattari-falafelpihvit libanonilaisittain maustetun riisin ja raikkaan jogurttikastikkeen kanssa.

Valmistusaika: 35 minuuttia
Annosmäärä: 3–4
Hinta: noin 2€ per annos

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
35 min
annosmäärä: 
4