Tuulihattutaikina
Valmista herkulliset tuulihatut helpolla tuulihattutaikina-reseptillä. Täytä ne suklaakermalla ja koristele sulatetulla suklaalla. Täydellinen herkku juhliin tai päivittäiseen nautintoon!
TUULIHATTUTAIKINA
100g suolatonta voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhe
SUKLAAKERMA
3 dl kuohukermaa
80 g sulaa tummaa suklaata + sulaa suklaata koristeluun
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Valmista tuulihattutaikina. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi ja vesi. Kiehauta seos ja siirrä kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon vehnäjauhot 1 dl kerrallaan, sekoittaen puulastalla. Taikinan tulisi olla tasaista ja paksua.
3. Lisää taikinaan kananmunat yksi kerrallaan, sähkövatkaimella vatkaten. Kun taikina on kiiltävä ja tasaista, lisää leivinjauhot ja vatkaa vielä hetki.
4. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota noin 40 pientä taikinapalloa uunipellille. Jätä pallojen väliin runsaasti tilaa, sillä taikina kaksinkertaistuu uuni
ssa. Paista tuulihattuja useammassa erässä noin 25 minuutin ajan. Älä avaa uunia paiston aikana!
5. Anna tuulihattujen jäähtyä ja valmista suklaakerma. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon ohuena nauhana sulanut suklaa. Siirrä kerma pursotinpussiin ja täytä jäähtyneet tuulihatut kermalla.
Koristele tuulihatut sulatetulla suklaalla ja tarjoile jäähtyneinä tai jääkaapista kylminä.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 40+ tuulihattua