Kalapihvit

Valmista herkullinen kahden kalan hampurilainen lohesta ja kuhasta. Paista hampurilaissämpylät uunissa ja nauti rapeista kalapihveistä. Helppo resepti 30 minuutissa!

MAJONEESI:
2 dl majoneesia
1 rkl kurkkusalaattia
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
1/2 tl valkoviinietikkaa
KALAPIHVIT:
400 g lohifilee
400 g kuhafilee
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sitruunanmehu
ripaus suolaa ja pippuria
+ korppujauhoja panerointiin
4 hampurilaissämpylää
vihersalaattia
tomaattia
punasipulia

Tämä herkullinen ja suussa sulava kahden kalan hampurilainen tarjoaa täydellisen yhdistelmän lohta ja kuhaa. Väliin tulee raikas kurkkumajoneesi sekä tuore salaatti. Voit halutessasi lisätä oman lempijuustosi tai ohuita avokadoviipaleita. Sämpylät voit joko tehdä itse tai ostaa valmiina.

1. Sekoita kaikki kurkkumajoneesin ainekset yhteen kulhossa. Maista seosta ja lisää tarvittaessa hieman etikkaa, suolaa tai sokeria maun mukaan. Siirrä majoneesi jääkaappiin odottamaan käyttöä, jotta maut ehtivät yhdistyä.

2. Tarkista lohen ja kuhan fileet huolellisesti ruodoista ja poista nahat. Leikkaa kalat pieniksi paloiksi ja laita ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää korppujauhot, kananmuna ja sitruunanmehu. Sekoita massa tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa massa kahdeksaan yhtä suureen osaan ja muotoile käsin pihvejä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa, jotta niistä tulee rapeita paistaessa.

3. Paista pihvejä kuumalla pannulla molemmin puolin noin 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin kullanruskean värin. Lämmitä samalla hampurilaissämpylät uunissa, jotta ne ovat lämpimiä ja tuoreita.

4. Kokoa hampurilaiset suoraan tarjoiluastioille levittämällä hampurilaisen pohjalle kurkkumajoneesia, lisäämällä pihvi ja päälle tuoretta salaattia. Toista kerros uudelleen, jotta hampurilainen saa näyttävän korkeuden.

Voit halutessasi lisätä hampurilaiseen punasipulisuikaleita sekä tomaatti- ja kurkkuviipaleita. Sulje hampurilaiset päällisellä ja nauti ne lämpiminä esimerkiksi lohkoperunoiden tai ranskalaisten kanssa.

Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 4

Hampurilaissämpylät uunissa – täydellinen kotileivonnainen

Hampurilaissämpylät uunissa ovat erinomainen vaihtoehto, jos haluat nauttia tuoreista ja maukkaista sämpylöistä kotona. Kotileipominen antaa sinulle täyden vallan ainesosien valintaan ja takaa, että hampurilaissämpylät uunissa ovat juuri sellaisia kuin haluat. Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi hampurilaissämpylät uunissa ovat niin suosittuja ja mitkä ovat niiden parhaat puolet.

Mitä tarvitset hampurilaissämpylöihin uunissa?

Hampurilaissämpylät uunissa eivät vaadi monimutkaisia ainesosia, mutta laadukkaat raaka-aineet ovat avain onnistumiseen. Perusainekset sisältävät vehnäjauhoja, hiivaa, vettä, sokeria, suolaa ja voita. Taikinan valmistus alkaa ainesosien sekoittamisella, minkä jälkeen taikinan annetaan kohota rauhassa. Taikinan käsittely on tärkeää, jotta hampurilaissämpylät uunissa saavat täydellisen pehmeän ja ilmavan rakenteen. Kun taikina on kohonnut, voit muotoilla siitä sämpylöitä ja valmistella ne paistamista varten.

Hampurilaissämpylät uunissa – täydellinen paistaminen

Kun hampurilaissämpylät uunissa ovat valmiina paistettaviksi, uunin lämpötila ja paistoaika ovat ratkaisevia tekijöitä. Uuni tulee esilämmittää noin 200 asteeseen. Sämpylät paistetaan, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin ja sisältä ovat täysin kypsiä. Paistoaika on yleensä noin 15–20 minuuttia. Jos haluat sämpylöiden pinnan kiiltävän, voit voidella ne voilla ennen uuniin laittoa. Muista antaa hampurilaissämpylöiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta niiden rakenne pysyy täydellisenä.

Monipuoliset tarjoiluvaihtoehdot

Hampurilaissämpylät uunissa ovat valmiita nautittaviksi, kun ne ovat jäähtyneet. Ne sopivat erinomaisesti erilaisten täytteiden kanssa, kuten perinteisten hampurilaispihvien, kasvisvaihtoehtojen tai jopa kalapihvien uunissa kera. Hampurilaissämpylät uunissa ovat myös täydellinen lisä aamiaiselle, esimerkiksi munakkaan tai avokadon kanssa. Niiden monipuolisuus tekee niistä täydellisen valinnan mihin tahansa ateriaan. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä ja löydä oma suosikkisi hampurilaissämpylät uunissa -reseptistä!

Hampurilaissämpylät uunissa ovat helppo ja maukas tapa tuoda tuoreutta ja makua kotiruokaan. Kokeile reseptiä ja nauti täydellisistä sämpylöistä!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4