Lohi en Croute
Löydä herkullinen lohi en croute -resepti! Helppo ohje taikinalohille, joka kypsyy uunissa täydellisen rapeaksi. Valmista 4-6 annosta vain 45 minuutissa.
500 g lehtivoitaikinaa
TÄYTE:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
40 g voita
1/2 nippu tuoretta oreganoa
100 g pakastepinaattia, sulatettuna
1 paketti lehtitaikinaa, jääkaappikylmää
400 g lohifilee, ruodoton
1 kananmuna
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne muutaman minuutin ajan oliiviöljyn ja voin kanssa. Lisää joukkoon oreganon lehtiä ja hauduta matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Purista pinaatista ylimääräiset nesteet ja lisää pannulle. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kauli lehtitaikinasta jokaisesta suunnasta noin 15 cm suurempi levy kuin lohipalat.
4. Aseta lohi keskelle lehtitaikinaa ja levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi lohen päälle, jättäen noin 5 cm tyhjäksi reunukset. Rullaa reunat täytteen päälle niin, että se jää kokonaan taikinataskun sisään. Nipi
stä saumakohdat kiinni ja voitele taikina kananmunalla.
5. Kypsennä uunin alatasolla 25-30 minuuttia, kunnes lehtitaikina on kultaista. Anna jäähtyä uunipellillä hetken ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 4-6 annosta