Pho-keitto
Valmista herkullinen pho-keitto kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään tuoreita vihanneksia, lihaa ja mausteita. Nauti täyteläisestä keitosta vain 30 minuutissa.
LIHALIEMI:
1 punainen chili
3 cm pala inkivääriä
4 kevätsipulia
rypsiöljyä paistamiseen
1 l lihalientä
100 g tuorejuustoa
1 lime
1 paketti (á 360 g) naudan ulkofileepihvejä
200 g munanuudelia
½ varhaiskaalta
2 porkkanaa
3 dl tuoreita herneitä
1 rasia herneenversoja
1 puntti thaibasilikaa
1. Valmistele lihaliemi: Hienonna chili, inkivääri ja kevätsipulin vaaleat osat karkeiksi suikaleiksi. Säilytä sipulien vihreät osat myöhempää käyttöä varten. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista kasvikset kattilan pohjalla. Lisää lihaliemi ja hauduta seos keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. 2. Kuumenna toisessa kattilassa runsaasti suolaista vettä. Valmista siivilä, joka sopii kattilan päälle. Viipaloi pihvit ohuiksi suikaleiksi ja keitä ne kiehuvaan suolaveteen noin minuutin ajan. Siivilöi lihat ja aseta ne annoskulhoihin. Keitä munanuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan, siivilöi ne kulhoihin ja jätä odottamaan. 3. Suikaloi varhaiskaali, porkkanat ja kevätsipulin vihreät osat mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hienonna herneenversot ja thaibasilika karkeasti. Jaa runsaasti vihanneksia, herneenversoa ja basilikaa jokaisen annoskulhon päälle lihojen ja munanuudelien kanssa. 4. Viimeistele lihaliemi juuri ennen tarjoilua lisäämällä siihen tuorejuustoa ja maustamalla se limellä ja suolalla. Kaada kulhoihin lientä oman maun mukaan ja nauti tuoreista, rapeista vihanneksista kuumassa liemessä.
Valmistusaika: 30 minuuttia Annosmäärä: 4